Βιογραφικό

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚA ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ

                           

Η Ελένη Ταρναρά είναι αδειούχος κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή θεραπεύτρια.

Είναι ιδρύτρια και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Συναισθηματικής Διαχείρισης καθώς και βασική εισηγήτρια του αναγνωρισμένου προγράμματος Διαχείρισης Άγχους FIGHTSTRESS©.

Διατελεί επιστημονική συνεργάτης της «Ογκολογικής Θεραπευτικής Συνεργασίας»  (Επικεφαλής: Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Κέντρο ΥΓΕΙΑ) με αντικείμενο την έρευνα και υποστήριξη ογκολογικών ασθενών που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία.

Είναι αριστούχος απόφοιτος του Tμήματος Ψυχολογίας του Aνοιχτού Βρετανικού Πανεπιστημίου με έδρα το Λονδίνο. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Surrey καθώς και πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού.

Έλαβε διετή ειδική εκπαίδευση στο Royal United Hospital στο Bath (UK) και στο τμήμα Ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Μασσαχουσέτης στη Βοστώνη, πάνω στη θεραπεία αγχωδών εκφράσεων. Είναι σήμερα πιστοποιημένο μέλος, επόπτρια και επιστημονική συνεργάτης του Διεθνούς Οργανισμού Διαχείρισης Στρες (Αρ. M2308), και του Βρετανικού Ψυχολογικού Συλλόγου (BPS).

Στην ψυχοθεραπευτική της δράση λειτουργεί με βάση μια μοντέρνα μορφή Συστημικού Μοντέλου Ψυχοθεραπείας (SANE- System Attachment Narrative Encephalon®), μέσω της εκπαίδευσης στο Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας "Λόγω Ψυχής".

Έχει ειδικευτεί στην εφαρμογή του Γνωστικού-Συμπεριφορικού Μοντέλου θεραπείας και στο πρόγραμμα Κλινικής Ψυχοπαθολογίας στη Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει επιτελέσει πολλαπλές δράσεις στον τομέα Διαχείρισης Άγχους, όπως επιμορφωτικά σεμινάρια ομάδων, εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και εταιριών, καθώς και δημιουργία ψυχοβοηθητικών οπτικοακουστικών μέσων.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο τομέα της ψυχοκοινωνικής ογκολογίας και ειδικότερα σε ποσοτικές και ποιοτικές μεθόδους και εργαλεία που αξιοποιούν τη μορφή και το περιεχόμενο των προσωπικών αφηγήσεων ογκολογικών ασθενών.