Επιστημονικές Ημερίδες​

Emotion Center - Epistimonikes Imerides - Akos - Poiotita sth diagnwsi, sti therapeia, sti zwi

«Στόχος η ποιότητα: στη διάγνωση, στη θεραπεία, στη ζωή»

Διημερο επιστημονικο συνεδριο της ΑΚΟΣ

22 & 23 Φεβρουαρίου 2019 – Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα

Η ποιότητα στη διάγνωση, στη θεραπεία, στην ίδια τη ζωή του ογκολογικού ασθενή βρέθηκε στο επίκεντρο των εργασιών του διήμερου επιστημονικού συνεδρίου της ΑΚΟΣ, με τίτλο «Στόχος η ποιότητα: στη διάγνωση, στη θεραπεία, στη ζωή», που έλαβε χώρα στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, στην Αίγλη του Ζαππείου, στην Αθήνα. 

Σ’ όλες τις ειδικότητες που εμπλέκονται με τον ογκολογικό ασθενή η ποιότητα είναι μετρήσιμο μέγεθος: καθορίζεται από τις χαμηλές παρενέργειες των εφαρμοζόμενων θεραπειών και την υποστηρικτική φροντίδα που επιτυγχάνεται με τη διαμεσολάβηση και άλλων ειδικοτήτων (λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι, φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγοι κ.α) οι οποίες συμμετείχαν στο διήμερο επιστημονικό συνέδριο της ΑΚΟΣ, το οποίο ανέδειξε τις επιμέρους πτυχές της ποιότητας, προς όφελος του ασθενή.

Emotion Center - Epistimonikes Imerides - Akos - Therapeia Somatos & Psyxis

«Ιστορίες ψυχής, ρόλοι ζωής»

επιστημονικη εκδηλωση της ΑΚΟΣ

3 Ιουνίου 2018 – Ξενοδοχείο Crowne Plaza, Αθήνα

Σε μια πρωτότυπη εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα η ΑΚΟΣ στην αίθουσα του ξενοδοχείου Crowne Plaza, η Τέχνη έγινε το όχημα ώστε αποθεραπευμένοι και θεράποντες ιατροί να εκφράσουν τις μύχιες σκέψεις τους και να επικοινωνήσουν βαθιά, πέρα από τους περιορισμούς που θέτει η λεκτική επικοινωνία. Την επιστημονική συνεπιμέλεια της εκδήλωσης «Ιστορίες ψυχής, ρόλοι ζωής» είχε η κλινική ψυχολόγος Ελένη Ταρναρά, η οποία παρουσίασε τη χρήση της ζωγραφιάς σαν σύγχρονο αφηγηματικό εργαλείο της εμπειρίας των ασθενών. Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από μία έκθεση, όπου oγκολογικοί ασθενείς αλλά και αποθεραπευμένοι από τον καρκίνο, εξέφρασαν μέσα από τα σκίτσα τους, τα συναισθήματα τους, το πώς βίωσαν την περιπέτειά τους με τον καρκίνο.
H έκθεση των έργων έγινε υπό την εικαστική καθοδήγηση της φωτογράφου Μάρως Κουρή.

Emotion Center - Epistimonikes Imerides - Akos - Therapeia Somatos & Psyxis

«Ιστορίες ψυχής, ρόλοι ζωής»

επιστημονικη εκδηλωση της ΑΚΟΣ

3 Φεβρουαρίου 2019 – Αίθουσα Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου, Βόλος

Ένας στους τρεις καρκινοπαθείς αποθεραπεύεται πλήρως, επίσης ένα ποσοστό 35% επιβιώνει με τον καρκίνο να γίνεται ένα χρόνιο νόσημα, ενώ δυστυχώς το υπόλοιπο 35% των πασχόντων χάνουν την μάχη με τον καρκίνο ο οποίος μπορεί να έχει λάβει πολύ επιθετική μορφή, τονίστηκε μεταξύ άλλων χθες στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο «Ιστορίες ψυχής, ρόλοι ζωής», η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου Θέτις και επίσημες προσκεκλημέεςη ήταν η πρόεδρος της ΑΚΟΣ, Ογκολόγος-Ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη και η κλινική ψυχολόγος Ελένη Ταρναρά.

Emotion Center - Epistimonikes Imerides - Akos - Antiparatheseis stin Ogkologia

«Αντιπαραθέσεις στην Ογκολογία»

επιστημονικη διημεριδα της ΑΚΟΣ

2 & 3 Φεβρουαρίου 2018 – Ξενοδοχείο Crowne Plaza, Αθήνα

Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να λένε «Παντί λόγω λόγος παλαίει» δηλαδή σε κάθε λόγο υπάρχει και αντίλογος. Η σύγχρονη ογκολογία έχει ανάγκη αυτόν τον αντίλογο γιατί μόνο μέσα από γόνιμες αντιπαραθέσεις μπορούμε να βαδίσουμε στα νέα μονοπάτια της επιστήμης μας. Σ’ αυτήν τη διαδικασία φιλοδοξούν να συμβάλλουν οι «Αντιπαραθέσεις στην ογκολογία», μέσα από την παράθεση των νεότερων επιστημονικών δεδομένων, με τους σύνεδρους να παίρνουν θέση έναντι αυτών των εξελίξεων μέσω της ψήφου τους.

Emotion Center - Epistimonikes Imerides - Akos - Movember

«Movember»

Ένα κίνημα γένους αρσενικού που λέει ΝΑΙ στη πρόληψη

Εκδηκωση της ΑΚΟΣ

3 Νοεμβρίου 2019 – Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα

Το παγκόσμιο κίνημα του Movember, αναδεικνύει τη σημασία της ανδρικής πρόληψης. Κάθε Νοέμβριο, οι άνδρες σ’ όλη την υφήλιο αφήνουν μουστάκι, υπενθυμίζοντας στον εαυτό τους την υποχρέωση να δώσουν προτεραιότητα στην πρόληψη. Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, στην Αίγλη Ζαππείου, η ΑΚΟΣ γιορτάζει και φέτος τον Movember με εκλεκτούς συνοδοιπόρους από τον επιστημονικό, πνευματικό και αθλητικό χώρο, Στόχος της, να ευαισθητοποιήσει τους άνδρες προκειμένου να θέσουν ως προτεραιότητα την προάσπιση της υγείας τους, εγκαταλείποντας βλαβερές συνήθειες και υιοθετώντας έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής.
Η λέξη Movember είναι σύνθετη: από τις λέξεις Νοέμβριος (November) και μουστάκι (moustache) και μας θυμίζει ότι η πρόληψη δεν αφορά μόνο τις γυναίκες. Όμως, και οι ίδιες οι γυναίκες, ως Mosistas, εμπλέκονται ενεργά στη διάδοση του κινήματος για την ευαισθητοποίηση των ανδρών σε θέματα πρόληψης.
Το τρίπτυχο της φετινής εκδήλωσης είναι καρκίνος του προστάτη, καρκίνος του πνεύμονα και αιφνίδιος θάνατος στους άνδρες.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ουρολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών και του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας.